Parkens historie

Doktorparken ligger i et villakvarter, og nabo til parken er Kollektivhuset, der er et plejecenter, der omfatter et tryghedshotel og et stort antal pleje- og ældreboliger.

Mange borgere fra midt- og specielt nordbyen anvender Doktorparken som et grønt åndehul i byen. Herudover anvender familier, dagtilbud og skoler fra hele Randers´ området parken som udflugtsmål.

Parken er meget folkekær, og rigtig mange borgere har gode barndomsminder fra parken.

Arealet blev skænket af byens overlæge Doktor Lassen i 1912. Byen skulle have en rekreativ park med plads til promenadeture og aktiviteter. Parken blev tegnet efter engelsk forbillede. De snoede stier, den romantiske sø, de små rum, som parkens træer danner, er alt sammen med til at give præg af den romantiske engelske havestil. Til ære for parkens stifter, blev parken navngivet, Doktorparken.

Igennem årene har parken været et yndet udflugtsmål. I kolde vintre blev søen flittigt brugt som skøjtesø. Om sommeren kunne der sejles med modelbåde. Fra 30érne til 50érne var en mindre del af parken zoologisk have, med tamme og vilde dyr.

I dag er der en stor fuglevoliere ved indgangen, som er et vigtigt element i parken og som de besøgende værdsætter højt. Doktorparken havde 100 års jubilæum i 2014, og der er mange historier knyttet til parken. Mange borgere i og uden for Randers kan huske, at de i deres barndom har besøgt parken, fordi den gennem de mange år har været et yndet udflugtsmål for børnefamilier og bedsteforældre med deres børnebørn.